Amikor szép bőrre gondolunk, akkor szinte kivétel nélkül olyan bőrt képzelünk magunk elé, amelyen nem látszanak a pórusok, igaz? Pedig a tág pórusú bőr gyakoribb probléma, mint gondolnánk.

Mitől tágak a pórusok?

Ennek több oka is lehet. Az egyik, hogy a pórusokban faggyú halmozódik fel és mivel nem tud magától a felszínre ürülni, így kitágítja a pórusokat. Ha az eltömődés sokáig fennáll, akkor a pórusok fala is egyre ernyedtebb lesz, és egyre nehezebben áll vissza a minimális méretre. Még akkor is, ha a mitesszert eltávolítjuk és a túlzott olajtermelés megszűnik. Ez arctisztító kezeléssel nagyjából orvosolható probléma, nagyon jó összehúzó készítmények érhetőek el a kozmetikákban.

A másik, kevésbé ismert ok az, amikor a bőr nem jut elég nedvességhez. Ebben az esetben a hidratáló kezelés csodákat tehet, és persze egy otthoni hidratáló krém használata is!

Fontos még szót ejtenünk a napártalomról. A bőr öregedése során, amire az UV-sugarak alaposan rágyorsítanak, a feszességet adó fehérjék mennyisége, mint a kollagén és az elasztin, csökkennek. Ez a pórusok falának az ernyedéséhez, lazábbá válásához vezet, így tágítva a pórusok méretét.

Bizony olyan eset is van, amikor genetikailag tág pórusú valakinek a bőre.

Mit NE tegyél, ha tág pórusú a bőröd?

Ne használj a bőrtípusodnak nem megfelelő, túlzott zsírtartalmú készítményeket. Ezek könnyen mitesszereket képezhetnek és zsíros érzetűvé tehetik a bőrödet!

Tedd tiltólistára az alkoholos tonikokat, és kerüld a magas pH-értékű szappanokat. Átmenetileg tisztának érezheted tőle a bőrödet, de hosszútávon többet ártanak, mint amennyit használnak. Kiszárítják a bőrfelszínt, miközben serkentik az olajtermelést.

Mit tehetsz akkor?

Használj a bőrödnek megfelelő arclemosót, arctejet!

Hidratálj több, vékonyabb rétegben. Kerüld a zsíros krémeket, könnyű krémeket, lotion-t használj inkább. Ha a bőröd a legjobb hidratálást kapja, nem termel annyi extra faggyút, és az arcod igazán hálás lesz érte.

Használj fényvédőt!

Ha szeretnél egy finom hidratáló kezelést, keress bátran a +36309393163-as telefonszámon, vagy jelentkezz be online!

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

0 Shares