Most biztosan azon töröd a fejed, hogy mégis, mi az, hogy védőréteg? A bőr védőrétege azt legkülső réteget jelenti, amit látunk, tapintani tudunk, ez a bőrfelszín. Úgy képzeld el, mint a ház falában a téglasort, ami jól szigetel. Ha egészséges, akkor puhának, hidratáltnak érezzük a bőrünket. Ha ez a réteg sérült, akkor száraz, érdes, fakó és vízhiányos a bőrérzet.

Azonban nem csak azért fontos az egészséges bőr védőréteg, hogy szépek legyünk. Ennél sokkal többről van szó. Ez a barrier réteg akadályozza meg, hogy a bőr mélyebb rétegei sérüljenek. Ha a védőréteg azonban sérül, az nehezen helyrehozható problémákat okoz: ráncokat, pattanások utáni foltokat, tartósan száraz vagy különösen érzékeny bőrt és a pattanásokat.

Nézzük konkrétan, hogy mik lehetnek ártalmasak a bőr védőrétegére nézve:

– Ha nem használsz fényvédőt, amikor indokolt

– Ha túl forró vizet használsz mosakodáshoz vagy forró vízben fürdesz (ugyanis leoldja az ún. hidrolipid réteget, ezáltal szárít)

– Ha túl gyakran radírozod a bőrödet

– Ha folyamatosan nem a bőrtípusodnak megfelelő hámlasztókat használsz

– Ha szappannal tisztítod a bőrödet arctej vagy arcolaj helyett

Tudatossággal megelőzheted a védőréteg sérülését! Ehhez ne használj irritáló összetevőket is tartalmazó kozmetikumokat (alkohol, illatanyag, mentol, borsmenta, levendula). Fontos azonban, hogy az arcápolód sok bőr azonos vegyületet és bőrhelyreállító összetevőt tartalmazzon (erről a témáról már írtam a hidratáló krémekkel kapcsolatban, olvasd el itt). Ilyenek például a zsírsavak, a koleszterin, a ceramidok, a hialuronsav, a glicerin, amiket szívesen látunk az INCI listában.

Szívesen segítek kialakítani a bőrtípusodnak megfelelő egészséges bőrápolási rutinodat, keress bátran! Kérj időpontot a +3630939163-as telefonszámon, vagy az online időpont foglaló rendszerben!

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

2 Shares