Nem szabad mindig elhinni, amit a reklámok ígérnek olyan csodaösszetevőkről, ami egy csapásra megoldanak minden problémát.  A drogériástól a luxus kategóriáig sok ígéretes termékkel találkozhatunk, de honnan lehet tudni, hogy melyikük az, amelyik tényleg hat?

Alapszinten laikusként is érdemes megtanulni értelmezni az összetevők listáját!

Azt tanácsolom, ne hallgass se a reklámokra, se a szomszédasszonyra! Keresd azokat a hatékony összetevőket, amik kutatásokkal igazolt összetevőket tartalmaznak. 

  • Antioxidánsok – ezek olyan összetevők, amelyek a környezet káros hatásaival szemben és a káros szabadgyökök ellen védenek. Az ismert tény, hogy a bőr kiszáradásának egyik fő oka a bőr külső rétegének vízmegtartó képesség csökkenése (nem feltétlenül a kevés folyadék fogyasztás!). Ezt főképp a nap káros sugarai okozzák, vagy hogy olyan termékeket használsz, amik tönkreteszik bőröd természetes védekező rétegét (erről a témáról itt olvashatsz bővebben). Az antioxidánsok megakadályozzák azokat a káros folyamatokat, amelyeket a napsugarak okoznak és csökkentik gyulladást is. Emiatt a hidratáló krémedben feltétlenül legyenek benne!
    Fontos tudnod azonban, hogy egyetlen antioxidáns összetevő önmagában nem tesz csodát. A legjobb hidratáló krémekbe emiatt többféle antioxidánst kevernek a minél hatékonyabb egészséges bőrműködés érdekében.

Ne feledkezz meg arról sem, hogy a kiválasztott hidratáló krém megfelelő csomagolásban legyen: a tégelyes kiszerelések valójában nem alkalmasak a krémek tárolására. Ennek oka az, antioxidánsok a levegővel és fénnyel érintkezés során lebomlanak, ezáltal pedig elveszítik hatékonyságukat (feltétlenül olvasd el a tégelyes kiszerelésről írott bejegyzésemet is itt) 

  • Gyulladáscsökkentő összetevők– minden olyan összetevő, ami a gyulladás jeleit, például a duzzanatot, a bőrérzékenységet, a fájdalmat, a viszketést és a pirosságot csökkenti. A hidratáló krémed dobozán ezeket keresd: C-vitamin (akár foszfát vagy palmitát formájában), kamilla, grátánalma, E-vitamin, alfa-bisabolol, allantoin
  • Bőr azonos összetevők – Ezek olyan anyagok, amelyek az egészséges bőrben megtalálhatóak. Ezek az anyagok felelősek a szarusejtek közötti szoros kapcsolat fenntartásáért, erősítve a bőr természetes védőrétegét. Ha egészséges a bőr, akkor ez a réteg puha, sima és hidratált bőrt eredményez. Keresd ezeket az összetevőket a hidratáló krém csomagolásán: hialuronsav, sodium hyaluronate, a koleszterin és a ceramid.
  • Emolliensek – ezek olyan bőrpuhítók, amelyek megakadályozzák a bőr vízvesztését. Azaz nem hidratálnak közvetlenül, de a bőr sima és puha lesz tőlük. A vízveszteség akadályozása nagyon fontos az egészséges bőrműködés helyreállításában! Ezeket keresd a csomagoláson: illatanyag mentes növényi olajok, zsírsavak (pl. linolsav, glicerin, trigliceridek).

 

Ha kérdésed van a témát illetően, illetve szeretnéd, hogy szakember kielemezze a polcodon lévő krémedet, akkor keress bátran, tudok segíteni: +3630939163!

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

0 Shares