1

Hogyan néz ki?

Kezdetben az arc kipirulása rövid ideig, szinte rohamszerűen jelentkezik. Az orron, orcákon, állon, esetleg szemhéjak bőrén szimmetrikusan megjelenő piros foltok a későbbiekben összefolynak, állandó értágulatok keletkeznek. Előbbiek az I-es stádiumú rosacea tünetei. Ezt követi a faggyúmirigyek környékének gyulladása, a II. stádium. Ilyenkor az arcon piros, gyulladt csomók keletkeznek. Később a III. stádiumban ezek a csomók összefolynak, a faggyúmirigyek burjánzásnak indulnak. Férfiaknál a faggyúmirigyek és az orr kötőszövetének túltengésével járó, karfiolszerű ún. rhinophyma alakulhat ki, mely kívülről megnöveli és eltorzítja az orrot.
Az arc bőre ég, különösen a napsugárzás és a hideg okoz kellemetlen égő érzést.

Milyen okai lehetnek a rozacea megjelenésének?

A gyomor-bélrendszer betegségei – a gyomorsavtermelés zavarai, epehólyag-gyulladás, idült székrekedés. Okozhatják hormonális tényezők, a petefészek betegségei, vagy a változókor hormonális folyamatai. Magas vérnyomás esetén is gyakori a rozacea. A tünetek rosszabbodhatnak fűszeres ételek, kávé, alkohol fogyasztásakor.

A bőrtípusra utaló jelek:

Jellemző rá a „fehér szemüveg” a szem körül. Árulkodó még az állandó arcpír időjárástól függetlenül. Már érintésre is bőrpírrel válaszol, dörzsölni sem kell ehhez.

Kezelése:

Ha a te bőröd rozaceás, kattints ide és nézd meg a rozacea kezelést, majd kérj időpontot a +36309393163-as telefonszámon, vagy az online időpontfoglaló rendszerben!

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

0 Shares