Ebben a bejegyzésben körüljárjuk, hogy miért érdemes tonikot használni. Sokan ezt a bőrápolási lépést szívesen kihagyják, de remélem csak addig, amíg elolvassák ezt a posztot.

Régebben általánosan elfogadott bőrápolási rutin volt, hogy „lemosunk- tonizálunk- hidratálunk”. Ma megváltozott az arcápolók összetétele, nem annyira tér el a lemosók pH értéke a bőrünkétől. Így a toniknak már nem a pH érték helyreállítása a fő feladata, mint korábban.

Ez az oka annak, amiért sokan old school termékeknek tartják a tonikot. Valójában azonban számos előnye van a tonik használatának, nézzük mik ezek.

  • Eltávolítja az esetleges smink maradványokat. Sajnos a legalaposabb arclemosás után is maradhatnak maradványok, amiket a tonik remekül eltávolít.
  • A jó minőségű tonik már elkezdi a hidratálást, extra hatóanyagokat lehet a segítségével a bőrbe juttatni. Tartalmazhatnak hialuronsavat, antioxidánsokat, bőr azonos összetevőket, akiért a bőröd nagyon hálás. Kerüld azonban azokat a tonikokat, amelyek alkoholt, illatanyagokat tartalmaznak, vagy magas a glicerin tartalmuk, mert ezek kiszárítják a bőrt, és faggyútermelésre ösztönzik azt. Ezek irritálhatnak is, érdemes elkerülni őket.
  • A jó minőségű tonik simább, egyenletesebb bőrt fog eredményezni, nem elsősorban pedig segíti a bőr természetes regenerációs folyamatait is.  Ha tágpórusú bőröd van, a tonik használata szinte kötelező, hiszen dehidratáció miatt is lehet ilyen a bőrképed! Ha pedig heges a bőröd, akkor az extra hidratáció nagyon szépen feltölti a bőrödet, semmiképpen se hagyd ki a használatát!

Hogyan érdemes a tonikot használni?

A legcélszerűbb reggel és este is beépíteni a bőrápolási rutinba. Használd úgy, ahogyan kényelmes, fontos viszont, hogy hagyd teljesen beszívódni a bőrbe a következő készítmény használata előtt.

A felvitelhez javaslom, hogy ne vattapamacsot használj, hiszen a tonik nagy része „elvész” benne, felszívja. A tenyeredbe pumpálva vagy öntve, majd finoman betapogatva viszont a kéz melegével együtt nagyon hatékony. Finom, lassú érintésekkel sokkal jobban felszívódik a hatóanyag.

Ha nem találod a bőrödnek megfelelő tonikot, keress meg a +36309393163-as telefonszámon és szívesen segítek!

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

0 Shares