Ebben a bejegyzésben megosztom veled, hogy szakember szemmel hogyan választanék kozmetikust.

Minden vendég előbb-utóbb megtalálja a maga kozmetikusát, ez tény. Legtöbben barátnő, ismerős ajánlására keresnek fel egy szalont, ahol azonban nem biztos, hogy ugyanaz az élmény éri őket, mint az ajánlót. Érdemes saját szempontok alapján dönteni!

Nézzük hát, hogy milyen szempontokra figyeljünk:

  • A kozmetikus személyisége alapvető fontosságú. Valakivel vagy sikerül egymásra hangolódni, vagy nem. A vendég és a kozmetikus kapcsolata hasonló az orvos-beteg viszonyhoz, bizalmon alapul. A kezelés sikeréhez elengedhetetlen, hogy a vendég teljesen ellazuljon. Ehhez viszont az kell, hogy a kozmetikus kedves, magabiztosságot sugárzó, nyugodt személyiség legyen. A vendég és a kozmetikus tartós kapcsolatának feltétele, hogy a vendég elégedett legyen a kezeléssel, és ne érezze magát becsapva.
  • A szalonban egyszerre egy vagy több vendéget fogadnak. Aki szeret csevegni, azt valószínűleg nem zavarja, ha a szalonban más vendégek is vannak, egyszerre több vendéget is kezel a kozmetikus. Aki azonban a kezelés alatt szeretne kikapcsolódni, az ragaszkodjon az intimitáshoz, az egykabinos szalonhoz. A regeneráló kezelések egyébként nem is lehetnek igazán hatékonyak, ha a vendég nem tud ellazulni.
  • Ehhez kapcsolódik a zene kérdése is. Van, aki szereti a híreket hallgatni kezelés közben a rádióból, szerintem viszont zavaró pár percenként más stílusú zene és a beszéd kezelés közben. Azt gondolom, hogy a relaxáló zene lényegesen jobban illik a kozmetikába.
  • Fontos: a kozmetikusnak csakis olyan termékekkel szabad dolgoznia, amelyeket nem lehet bármelyik drogériában megvásárolni, vagyis mindenképpen professzionális termékekkel dolgozzon! Semmilyen körülmények között nem dolgozhat katalógusból rendelhető termékkel sem. Ezek hatóanyag tartalma lényegesen alacsonyabb a professzionális termékekben találhatóakétól!
  • Az ár egyértelműen kritikus tényező. Az olcsó, pár ezer forintos kezeléseket kezeljük fenntartással! A minőségi professzionális kozmetikumok a kozmetikusnak is sokba kerülnek, a minőséget nem adhatják olcsón. Ezenkívül ne felejtsük el, hogy a szalon bérleti díja, a rezsiköltség, a textíliák mosása, a tanfolyamokra fordított kiadások ugyancsak benne vannak az árban. Rossz anyagokból álló, olcsó tömegkozmetikumokkal nem lehet „csodát” tenni. Ezt mindig mérlegeld, amikor az árlistát böngészed!

Rengeteg, itt fel nem sorolt szubjektív szempont is van. Lényeg, hogy ha nem vagy maradéktalanul elégedett a kozmetikusoddal, ne félj továbblépni! Mindenki jobban jár J

Nézd meg a szolgáltatás listámat itt, és kérj időpontot a +36309393163-as számon, vagy az online időpontfoglaló rendszerben!

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

0 Shares