Véleményem szerint ez a legfontosabb lépés a szép bőr felé. Ha a szennyeződésektől, a sminktől, a faggyútól nem tisztítjuk meg a bőrt, akkor az nem jut elég oxigénhez, korán ráncosodik, pattanások jelennek meg. Fontos, hogy mit használunk erre a célra, ehhez szeretnék most segítséget nyújtani.

Fontos tudni azt is, hogy a kozmetikumaink csak tiszta bőrön keresztül képesek felszívódni. Ez azt jelenti, hogy a le nem tisztított bőrre bármilyen drága készítményt kenve sem lehet eredményt elérni!  Ezért az arctisztítás kulcslépés, ez az, amit naponta legalább egyszer (este) semmiképpen sem érdemes elbliccelni. Azt gondolom, hogy a reggeli arctisztítás ugyanilyen szükséges, mert éjszaka számos méreganyagot választ ki a bőrünk a felszínre. Nem mellesleg pedig frissítő is reggel arcot mosni.

Gondolom neked is van ismerősöd, aki a tiszta vizes arclemosásra esküszik, hiszen az édesanyja se használt soha semmit a lemosáshoz, mégis szép volt a bőre. Ma már sajnos nem elég önmagában vízzel letisztítani bőrt. Szennyezett a levegő körülöttünk, muszáj fényvédőt használnunk, illetve sminkelünk is. Ezeket viszont maradéktalanul el is kell tudnunk távolítani esténként, ehhez pedig szükséges az arclemosó.

Milyen arctisztítót használj?

Ezt a bőrtípusod határozza meg. A választék elég széles, nehéz köztük eligazodni. Van géles állagú, jól habzó, krémes lemosó, vannak a szappanok, az olajos lemosók és balzsamok, az arctisztító kendők, a kétfázisú lemosók, a micellás vizek….

Száraz és normál bőrre válassz krémes/olajos vagy lotion, nem-habzó formulát, amiben hidratáló összetevők is találhatóak.

Zsírosabb és kombinált bőrre pedig a géles, könnyű lotion vagy a folyékony állag jó választás. Kerüld el viszont az erősen habzó állagúakat, ezek általában szárítanak.

Hogyan használd az arclemosót?

Vizes bőrbe masszírozva, határozott simító mozdulatokkal, nem dörzsölve távolítsd el a szennyeződést. Nagyon fontos, hogy a lemosó nem maradhat a bőrön, le kell mosni! Amennyiben alapozót is használsz, nyugodtan ismételd meg a műveletet! A szemedről is nyugodtan lemoshatod vele a sminket!

A Janssen arctisztító tejei a bőr pH értékéhez közeliek, azaz enyhén savasak, így a bőrt nem szárítják. Viszont kiválóan alkalmasak arra, hogy könnyen feloldják a szennyeződéseket és már az arcápolásnak ebben a szakaszában hidratáljanak. Még az olajos, zsíros bőrre való lemosó sem sem szárít, hiszen a Janssen kutatói tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy a bőr faggyú túltermelése annak  a következménye, hogy a bőr nem elég hidratált. Ezért bátran mondhatom, hogy amennyiben Janssen arctisztító tejet vásárolsz, úgy a bőrödnek biztosan megadod a szükséges törődést!

Válaszd mindig a bőrtípusodnak megfelelő lemosó készítményt! Jelenleg a Janssen kínálatában megtalálhatod a száraz, vízhiányos bőrre, az igénybevett-fáradt bőrre való, a kombinált bőrre való, az olajos-zsíros-pattanásos bőrre való, érzékeny-rozaceás bőrre való és az öregedő bőrre való készítményeket.

Ha segítségre van szükséged a választásban, keress, szívesen segítek!

 

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

47 Shares