Nincs könnyű helyzetben ma az, aki bármilyen kozmetikumot akar vásárolni magának. A rengeteg reklám, a barátnőnek bevált termék, a bőrgyógyász és a kozmetikus által ajánlott termékek nem biztos, hogy ugyanazok. Abban szeretnék segítséget nyújtani most, hogy mi az a reális elvárás a kozmetikumokkal szemben, ami nem túlzó.

  • A legfontosabb, hogy ne várj azonnali hatást egyik terméktől sem. A következetes használat eredményre vezet, érdemes türelmesnek lenned. A bőröd állapota sem egyik pillanatról a másikra változott meg…
  • Vannak olyan termékek, amiket például naponta kétszer érdemes használni, másokat elég például hetente egyszer-kétszer. Figyelj a sorrendre, hogy melyik bőrápoló mikor következik. Reggel használj fényvédőt a nappali krém után, a szérumot pedig hámlasztó után használd mindig.

 

Honnan tudhatod, hogy jó -e a kiválasztott termék a bőrödnek? 

  • Ha bármilyen diszkomfort érzeted van, kipirosodik a bőröd, feszül, húzódik, kipattogzik, bizsereg, akkor nem jó a bőrödre a kozmetikum, le kell cserélni!
  • Pár nap után érezned és látnod kell az elindult változást a bőrödön. Általánosságban azonban terméktől függően 4-8 hét alatt lesz fokozatosan látványos a változás.
  • Ha a bőrödet túl száraznak vagy túl zsírosnak érzed napközben, valószínűleg más állagú terméket érdemes használnod (gél, folyadék, szérum, lotion, balzsam állagok között válogathatsz)
  • Pigmentfoltokra való termékek esetében hullámzó lehet a látvány. Először kezeléskor elhalványulnak a foltok, majd pár nap múlva visszajönnek, de már nem annyi, mint korábban. Mind színükben, mind mennyiségükben változnak a foltok, ehhez 6-12 hétre van szükség egyéntől függően.
  • A pattanásos bőrre való termékeknél is ingadozó lehet, amit tapasztalunk. Egy gyulladáscsökkentő termék segíthet, viszont a táplálkozás, a hormonok, az időjárás, stb. is szerepet játszik abban, hogy jönnek e ki újabb pöttyök. Biztosak lehetünk a sikerben, ha kevésbé gyulladtak a pattanások, nem olyan duzzadtak, tisztább a bőr, nem olyan zsíros a bőrérzet. Ha nagyságrendileg 3 hónap alatt nem hat a készítmény, akkor bőrgyógyászhoz kell fordulni!

Szívesen segítek megtalálni a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumokat, keress bátran a +36309393163-as számon!

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

0 Shares