Ebben a posztban szeretnélek lebeszélni arról, hogy otthon az internet, netán barátok segítségével felállítsd a diagnózist a bőröddel kapcsolatban.

Szerintem senkitől sem idegen a gondolat, hogy bármilyen bőrrendellenesség esetén a Google-t hívja segítségül, igaz? Van rá esély, hogy sikerül így megoldani a problémát, de a legtöbb esetben félrediagnosztizálás a végeredmény. Ezzel együtt pedig a lényegesen hosszabb gyógyulási idő. Hiszen később úgyis megmutatod a kozmetikusodnak vagy bőrgyógyásznak.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy eloszlassak egy tévhitet. Sokan azt gondolják, hogy a kozmetikus nem hozzáértő, ha nem kezel meg egy rendellenességet, hanem bőrgyógyászhoz irányítja a vendégét. Éppen ez mutatja a hozzáértését, hiszen felismeri, hogy a probléma orvosi beavatkozást kíván! A kozmetikus az elváltozások közül csak a szeplőket, a májfoltokat kezelheti! A bőrgyógyásznak vannak olyan diagnosztikai eszközei, amelyekkel a kozmetikus nem rendelkezik, így a diagnózis is biztosabb lesz. Viszont megkérdőjelezhetetlen a bőrgyógyász és a kozmetikus együttműködésének hatékonysága, oda-vissza. A jó kozmetikus titokban mindig végigpásztázza a kis ruhából kilátszó bőrödet és szóba hozza, ha lát valami oda nem illőt.

Miért ne bújjam akkor az internetet?

Egyszerűen azért, mert sokféle fals információ is van a világhálón, amelyekkel felesleges pánikot okozhatsz magadnak. Továbbá ha elkezded az önkezelést egy téves diagnózis mentén, akkor akár súlyosbodhat is a probléma. Ha olyan foltot, kiemelkedést, szabálytalan alakú, gyorsan növő, nem egységes színű elváltozást találsz a bőrödön, amely eddig nem volt ott, akkor haladéktalanul fordulj orvoshoz. Ha közben van időpontod a kozmetikusodhoz, akkor vele is konzultálhatsz előbb, de ő is orvoshoz fog küldeni.

Ugyanebbe a témakörbe tartozik a reklámok alapján történő kozmetikum vásárlás is! Ami jó a barátnődnek vagy a kolléganődnek, az nem biztos, hogy neked is jó lesz. Az oka egyszerű, rengeteg minden befolyásolja a bőrünk aktuális állapotát és nincs két egyforma bőr! Mielőtt kozmetikumot választasz, kérd ki a kozmetikusod tanácsát. Ő az alapos bőrvizsgálat alapján választja ki a számodra legmegfelelőbb terméket. Nála szerencsés esetben helyben meg is tudod vásárolni a hatóanyagokban gazdag termékeket. Ezek ugyan drágábbak a drogériás készítményeknél, viszont biztosan hatékonyak. Kevesebbet kell használnod belőlük, így fajlagosan ezekkel jobban jársz, mint a látszólag olcsóbb termékekkel.

Ne szégyelld megmutatni a bőrödet a kozmetikusnak vagy a bőrgyógyásznak!

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

0 Shares