Hogyan néz ki?

Fakó színű, érdes felszínű, mitesszerek, esetenként pattanások jellemzik. Gyakran húzódik, gyulladt. Tapintásra lehet kissé zsíros, illetve zsíros, síkos is. Nem feltétlenül jellemzik gyulladt pattanások, legtöbbször fekete fejű, könnyen ürülő és fehér fejű, nehezen tisztítható mitesszerekkel van tele a bőr. Mindig felszíni vízhiánnyal jár együtt, idősebb korban pedig a mélyrétegi vízhiány dominál.

Milyen okai lehetnek a szeborreás bőr megjelenésének?

A szeborrea sajnálatos módon a modern kor velejárója. A z urbanizált életünk (rendszertelen étkezés, szinte csak fehérjéből és szénhidrátból álló táplálkozás, ásványi anyag- és vitaminhiány, rossz levegő, mozgáshiány, dohányzás, alkoholfogyasztás, stressz, félkész ételek és gyorséttermi étrend) tipikus bőrtünete.

  • a hajlam örökölhető
  • férfi nemi hormon túlsúlya
  • stressz
  • levegő-, napfény-, mozgáshiány
  • helytelen táplálkozás (zsíros ételek, túl sok állati fehérje)
  • kőolajszármazékokat tartalmazó készítmények használata

A bőrtípusra utaló jelek:

Tág pórusú, mitesszerek jellemzően a homlok-orr-áll vonalában találhatóak, de az arc két oldalán is előfordulnak. A bőr sápadt, szürke, hiszen a szaru megvastagodása miatt a bőr nem jut elég oxigénhez.

Kezelése:

Használjunk faggyúmirigy-működést szabályozó készítményeket. Sokat tartózkodjunk friss levegőn, kerüljük a dohányzást és a hormonháztartást megzavaró vagy befolyásoló gyógyszerek szedését (fogamzásgátlók, szteroid tartalmú készítmények).

A kezelés mindig alapos arctisztító kezeléssel, ha szükséges gyulladáscsökkentéssel kezdődik. Nagyon fontos a hidratálás és a faggyúműködés normalizálása. Bármilyen anti-aging kezelés csak ezután kezdhető el, addig ugyanis semmilyen hatóanyagot nem képes felszívni a bőr, ameddig a pórusok el vannak tömődve. Az anti-aging kezelések közül válaszd ki itt, amelyik a legjobban tetszik!

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

203 Shares