Sokszor érkeztek hozzám olyan problémával, hogy váratlanul valamilyen kiütés, folt, bőrpír jelenik meg a bőrötökön látszólag minden ok nélkül.

Természetesen nem ok nélkül történik ez, nézzünk mögé kicsit a dolognak!

A magzati fejlődés során ugyanabban a szakaszban fejlődik ki a bőr és az idegrendszer az ún. ektodermális csírahámból. A bőrünk ezáltal jóformán egy kifordított idegrendszer, tele van idegekkel, mindenfelé behálózzák az idegek azt. Érezhetjük is ezt, hiszen érintésre nagyon érzékenyen reagál, illetve az érzelmeink is pillanatok alatt meglátszanak rajtunk. Te is kipirulsz, ha izgulsz vagy elsápadsz, ha félsz, netán libabőrős leszel, ha valami kellemes élmény ér, ugye? Akár a krónikus fájdalom is nyomot tud hagyni a bőrünkön ráncok, sápadtság formájában…

A pikkelysömör, az ekcéma, a herpesz, a csalánkiütés és a felnőttkori pattanások tipikusan azok közé a bőrtünetek közé tartoznak, amelyek kialakulásának oka elég gyakran lelki síkon keresendő. Ennek az az oka, hogy a szervezetünket érő stressz legyengíti az immunrendszerünket, felborul a hormonegyensúly és a már lappangó betegségeket nagyon könnyen fellobbantja.

Az is előfurdulhat, hogy nem is vagyunk tudatában annak, hogy problémánk van, csak azt érezzük, hogy szorongunk, nem úgy mennek a dolgaink, ahogyan várnánk. Érdemes megállni egy kicsit ilyenkor, magunkba nézni, vagy még inkább olyan szakember segítségét kérni, akinek ez a szakterülete (szomatodráma, hipnózis, pszichológus). Komoly önismereti munka ez, de megéri, mert nem csak lelki gyógyulás várható, hanem a bőrtünetek is megszűnnek. Azoknál fordulhatnak elő elsősorban bőrtünetek, akik nehezen nyílnak meg, hajlamosak magukba fojtani az érzéseiket, netán valamilyen külső kényszerítő körülmény hatására kénytelenek elfojtani azokat. Sajnos az önbizalomhiány és az önértékelési zavar sem kedvező ebben a témában…

Érdemes tehát foglalkozni a témával, amikor látszólag semmilyen oka nincsen annak, hogy a bőrünkön megjelent vagy huzamosabb ideje jelen van egy tünet!

Sokszor a tünetet tudjuk kezelni a kozmetikában, de a cél a kiváltó ok megszűntetése. Viszont ez az én dolgom is, hogy felhívjam erre a vendégem figyelmét és meg is teszem, remélve, hogy nyitott a vendég az alternatív módszerekre.

 Remélem hamarosan Te is meglátogatsz és Neked is tudok segíteni! Szeretettel várlak!

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

4 Shares