A retinolról sokat hallunk mostanában, egyesek a bőrfiatalítás kulcsaként tartják számon és rendszeresen használják. Mások kúraszerűen alkalmazzák. Jómagam ennek a második csoportnak a híve vagyok, ugyanis a jelentős hámlasztó hatása miatt csak ősztől tavaszig biztonságos a használata. Fényvédő használata mindenkor kötelező a retinol mellé!

Maga a retinol A vitamin származék, azaz retinoid. Ezen a csoporton belül foglal helyet a retinol, a retinal, a retinolsav, a retinyl palmitat, stb. A különbség abban van, hogy a molekula aktív e vagy pedig a bőrben lévő enzimek alakítják e azt aktívvá.

Mindig fontos kérdés a koncentráció ezeknél a hatóanyagoknál, mert hatalmas károkat lehet a bőrben okozni velük. A retinolsav egy aktív formula, nagyon erős antiaging hatással, Magyarországon nem is hozzáférhető. Amerikában viszont igen, azonban ott is vényköteles termék. Erősségben így követik egymást: retinolsav, retinol, retinal.

A tretionoinszármazékokról is említést kell tennünk, mert azok is A vitamin származékok. Amikor a pattanásos kamaszok bőrére a bőrgyógyász ROACCUTAN-t ír fel, akkor érdemes tudni, hogy mit is adunk a kamaszunknak! Ez a gyógyszer a természetes sejtosztódás folyamatába avatkozik bele. Ugyan a bőr valóban letisztul tőle, ám a szervezet minden sejtjében komoly roncsolást végez, évekbe telik, mire valóban kiürül a szervezetből.

A Retinol Lift kezelésben használt retinyl palmitát egy stabil formula, biztonságosan használható minden nap. Kevésbé okoz bőrpírt, irritációt, viszketést, általánosságban véve sokkal jobban tolerálja használatát a bőr.

A Retinol Lift luxus kezelés a 35+-os korosztály kedvenc kezelése lesz szerintem 🙂 A kezelés során csupa olyan hatóanyagot vetek be a szépségedért, amely feszesít, simít, üdévé varázsolja a bőrt és hosszútávú hatásként serkenti a kollagén- és elasztintermelést. Mindezt pedig a retinol biztonságos formulájával, a retinyl palmitáttal és a niacinamiddal (javítja a bőr természetes védőfunkcióját, és biztosítja a formula jó tolerálhatóságát) és pullulan (feszesíti a bőrt, azonnali és hosszú távú hatással bír) alkalmazásával érjük el 🙂 Mindegyik anti-aging nagyágyú! Ezeken kívül hosszúláncú hialuronsav, makadámiadióolaj és sheavaj  gondolskodik a bőr hosszantartó simaságáról. A hatóanyagok nanotechnológiával készülnek, ami azt jelenti, hogy liposzómákba, olajos közegbe elegyítik őket, hogy a bőr legmélyebb rétegeibe is képesek legyenek bejutni.
Tudod, hogy mire képes a retinol?
– A retinol hatására a hámsejtek osztódnak, így megújul a bőr
– Mélyen behatol a bőrrétegekbe, aktiválja a kollagén és elasztin rostokat termelő sejteket, emiatt rugalmasabbá válik a bőr. Sok más fontos bőrben lévő fehérje és GAG (vízmegkötő anyagok) termelődését is serkentik, és hosszabb távú használattal nem csak feszesebb, és kisimultabb, de hidratáltabb is lesz a bőr a retinoltól
– Erős antioxidásként regenerálja a bőrt, ezáltal a hegek kezelésében is hatékony. Továbbá az antioxidánsok lassítják a meglévő kollagén lebomlását
– Tisztátalan bőr esetén segít a pórusok tisztításában és összehúzásában
– A bőr egyenletesebb színt kap, csökkenti a pigmentfoltok láthatóságát
– Gátolja az ún. „aging” öregedési géncsoport működését
– Fokozza a bőr vízmegkötő képességét, ezáltal remekül hidratál
– A bőr PH-ját segít egyensúlyban tartani
Ugye, hogy már eddig is hűha? 🙂 És a kezelés alatti kényeztető illatokról, masszázsról még nem is esett szó! Bizony, egy kényeztető masszázs is a kezelés része, kiegészítve egy plusz szemkörnyék masszázzsal 🙂
A kezelést érzékeny, rozaceás bőrre nem ajánlom.
A kezelést otthon érdemes kiegészíteni a Retinol Lift szérum használatával!
Szeretetettel várlak a SmartAging kozmetikában akár erre a kezelésre, akár bármelyik másikra!

 

 

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

SmartAging Kozmetika minden jog fenntartva © 2019  -  | Készítette Beauty Marketing Experts

Adatvédelem   |  Szalon etikett

39 Shares