Normálisan a bőrünk 28 nap alatt újul meg. Azonban ha bármilyen tényező miatt ez a folyamat zavart szenved, akkor ez lelassulhat. A bőrünkről a hám elszarusodott finom, picurka darabkákban kopik. A napi mosakodás és törölköző használat ezt a folyamatot gyengéden elősegíti, így nem tud túlságosan megvastagodni.

Sajnos ma már szinte nem is létező bőrtípus a normál bőrtípus, talán kamaszkorig egyedül a gyerekeknél fordul elő. Náluk a hám mindig friss, üde, tiszta, emiatt nincs is szükségük bőrradírra. Viszont a kamaszkor beköszöntével legtöbbünknek faggyúműködési problémáink alakulnak ki, valamint vízhiányos lesz a bőrünk, ezek a tünetek pedig a szaruréteg megvastagodásával járnak. Emiatt a bőr sápadt, fáradt kinézetűvé válik, rosszabb esetben pedig hámlik is a bőr. A bőr nehezebben lélegzik, a hatóanyagok felszívódása pedig szinte lehetetlenné válik.

A bőrradírok, hivatalos nevükön peelingek ennek a megvastagodott szarurétegnek a mesterséges leválását segítik elő.

Fajtáik:

  • Mechanikai peelingek
  • Kémiai peelingek
  • Biológiai peelingek

Mechanikai peelingek: valamilyen dörzsanyagot tartalmaznak krémes vagy zselés alapkrémbe keverve. A dörzsanyagok a legkülönfélébb anyagok lehetnek: pl. lekerekített szemcséjű cukor, jojoba viasz golyócskák, kovaföld, magőrlemények, homok, stb.

Érdemes a finomabb, nem túl durva szemcséjű peelingeket választani, ugyanis könnyen felsérthető a bőr velük nem szakszerű alkalmazáskor. Alapszabály, hogy pattanásos és érzékeny, rozaceás bőrökre mechanikai radírt nem használunk!

Használatuk vizes bőrön történik, pár perces körkörös irányú mozdulatokkal. Alapos leöblítést és a bőr szárazra törlését követően a bőrt tonizálni és hidratálni kell.

Kémiai peelingek: ezeket ismeri a köznyelv savakként. Többféle típusuk ismert, számos fajtáját csak kozmetikai és bőrgyógyászati keretek között lehet alkalmazni. AHA savak a glikolsav, az almasav, a mandulasav,a tejsav. BHA sav a szalicilsav, amelyet előszeretettel alkalmazunk zsíros, tág pórusú bőrök esetében. A PHA savak a legkíméletesebbek, ezek a gluconolactone és a lactobionsav. Ez utóbbiakat újgenerációs savaknak is nevezzük, a bőr nem csak hámlasztják, hanem hidratálják is, ezért igen közkedveltek.

Az öregedés is ilyen tényező sajnos, ezért többek között ránckezelésnél igen hatékony kezelés fajta ez.. A kozmetikában használjuk még pigment- és aknefoltos bőrökre,napkárosodott bőrökre, tágpórusú bőrökre, hegek kezelésére, aknés bőrök állapotának javítására is.

A kezelés folyamán a sejtek közötti kötéseket bontjuk meg, ezzel gyorsítva a szaruképzést és az új sejtek képződését.

Savas kúrákat kizárólag a téli, napfényszegény időszakban végzünk, hiszen a bőr fényérzékennyé válik. Érzékeny bőrökre AHA és BHA savakat alkalmazni szigorúan tilos! A savas kezeléseket egyébként is érdemes kozmetikusra bízni, hiszen a „túlsavazott” bőrök egy életre érzékennyé válhatnak, további problémákat okozva!

Biológiai peelingek: proteáz enzimeket tartalmaz (papaya, bromelain, szubtilizin), melyek a bőr felszín fehérjéit bontják. Minden fajta bőrön biztonsággal alkalmazhatóak, sőt, az érzékeny bőrökre ez az alkalmas peeling. Hatalmas előnye a többi peelinggel szemben, hogy a pórusokba is behatol, oldja a faggyút és a szennyeződéseket, ezzel nagyban segítve a kozmetikus munkáját a tisztításnál. A SmartAging kozmetikában előszeretettel használom a szubtilizin alapú enzimes peelinget meleg vizes borogatással. Amellett, hogy igen kellemes érzés a borogatás, a gőzölés sokak számára kellemetlen folyamatát is képes kiváltani. Márpedig sokan jelezték már, hogy imádják, hogy nem kínzom őket a gőzöléssel J Fontos tudni, hogy a por állagú enzimek működéséhez melegre és nedvességre van szükség, ezért használjuk borogatással együtt őket.

Otthoni használatra vagy a finom szemcsés mechanikai radírt ajánlom, vagy pedig enzimes peelinget. A Janssen erre is kitalált egy fantasztikus terméket, amelyet 40 felett a bőrápolásba be kellene mindenkinek építenie. Ez egy gél állagú peeling, amelyet kétféle módon alkalmazhatunk. Az egyik módszer, hogy arctisztítás után 20 percre felkenjük, majd lemosás után a tonizálással folytatva a bőrápolási rutint. A másik alkalmazási mód szokatlanabb, ugyanis heti egy éjszakára kell felkenni a zselét és az alvásidő alatt a bőrön hagyni. A vendégektől kaptam olyan visszajelzést, hogy húzódott a bőrük az alkalmazás során. Ilyenkor nem a bőr húzódik, hanem a gél szárad rá a bőrre, nem kell megijedni!

Remélem tudtam segíteni! Olvass a bőrápolás kezdő lépéséről is itt!

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

1 Shares