Amikor az új vendégekkel beszélgetek a kozmetikában, nagyon gyakran derül ki az, hogy az interneten terjedő TÉVES bőrápolási rutin alapján vásároltok termékeket. Indokolatlanul sokfélét, nem a megfelelő termékeket, nem olyan hatóanyag tartalmúakat, ami szükséges lenne a kívánt eredmény eléréséhez… A régi vendégeim szerencsére már kérdeznek, ha olvasnak/hallanak valami újdonságot. Nagyon szeretem ezeket a beszélgetéseket 😊

Trendek mindig is voltak a bőrápolásban, ma ezekhez halmozottan egyszerűbb hozzájutni az Instagram, a Tik-tok és egyéb “ismeretterjesztő” oldalak révén.

Nagyon fontos, hogy tájékozódj, mielőtt leteszed a voksodat egy termékcsalád, egy bőrápolási rutin mellett! Mindig nézd meg, hogy szakember e, aki tanácsot ad! Csakis kozmetikustól fogadj el ilyen jellegű tanácsadást, mert a  kolléganőimmel látjuk azt, hogy micsoda károkat lehet okozni a nem megfelelő kozmetikumok használatával.

A lehető legkisebb probléma, ami előfordulhat, hogy hatástalan a készítmény. Sok-sok tégellyel elhasználsz egy krémből, de nem látod az eredményt. Ez a leggyakrabban azért fordul elő, mert a drogériában vagy a gyógyszertárban megvásárolt arcápolók nagyon csekély mennyiségű hatóanyagot tartalmaznak, inkább térfogatnövelők, vivőanyagok vannak benne. A professzionális készítmények és a drogériás kozmetikumok különbségéről írtam korábban egy blogbejegyzést már, olvasd el ide kattintva, nem ismételném magam.

Nagyobb problémák akkor jelentkeznek, amikor azt érzed, hogy a bőröd kipirosodik, érzékennyé válik, kipattogzik, hámlik, feszül, folyamatos diszkomfort érzés gyötör. Nem érted, hogy mi lehet a baj, hiszen alaposan letisztítottad a sminktől a bőrödet, kétszer is. Peelingeztél, használtál szérumot, retinolt, és külön krémet használsz nappalra és éjszakára. Nappalra fényvédőt is bevetsz, 50 SPF- osat, menjünk biztosra.

Nos, lehet, hogy most megdöbbentő lesz olvasnod, de a kevesebb sok esetben több! A bőröd nem attól lesz szép, ha legalább nyolc lépéses a bőrápolási rutinod, ahogyan a koreai hölgyeké!

A kulcs az, hogy VEDD FIGYELEMBE A SAJÁT BŐRÖD IGÉNYEIT ÉS KÉRD SZAKEMBER TANÁCSÁT A TERMÉKVÁLASZTÁSHOZ!

A szakember pontos bőrdiagnózist végez a látható bőrállapotod alapján és kérdez. Nem azért, mert a magánéletedben szeretne turkálni, hanem mert az életmódod, a munkád jellege, a folyadékfogyasztási szokásaid, hogy szedsz e gyógyszert, mennyit pihensz, dohányzol e, iszol e kávét/alkoholt (ha igen mennyit…), sportolsz -e fontos információ. Megtapintja a bőrödet is. Ezek mind lényeges jelzők egy szakembernek ahhoz, hogy a bőrtípusodnak és a bőrállapotodnak megfelelő készítményt tudja neked javasolni a szalonkezelés kiegészítésére otthonra. Nagyon fontos, hogy őszintén beszélj az otthoni bőrápolóidról is, mert csakis így tudunk együtt megoldást találni a bőrproblémádra! Igen, a bőrápolásod csapatmunka, a mi kettőnk csapatjátéka!

Gondold el, hogy a bloggerek tudják e ezeket az információkat a bőrödről? Tudják e, hogy hány éves vagy? Hogy éppen stresszes időszakod van e? Sorolhatnám sokáig az érveimet, de nem teszem.

A döntés úgyis a TE kezedben van arról, hogy kinek hiszel. A szakembernek, vagy a bloggernek, aki szintén követ valami külföldi nem szakmai oldalt, és meglátta az üzleti lehetőséget a bőrápolási tanácsadásban… Nincs kozmetikus végzettsége, azaz nagyjából veled egy szinten van a tudása.  Ne ülj fel a trendeknek!

Vigyázz a bőrödre, hiszen ha károsodást szenved a helytelen bőrápolásból adódóan, hosszú hónapok munkája (és nem kevés pénz is…) kell ahhoz, hogy újra ragyogó bőrt tudhass magadénak!

A SmartAging kozmetikában ingyenes a bőrápolási tanácsadás, tudtad? Ha bizonytalan vagy, használd ki a lehetőséget!

 

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

2 Shares