A bőrünk másmilyen kozmetikumokat igényel a nyári melegben, mint a hűvösebb időben, hiszen más-más kihívásokkal kell megküzdeni a különböző időjárási viszonyokban. Míg nyáron a fokozott verejtékezés, a légkondicionálók által okozott bőrszárazság, a fokozottabb faggyútermelés, az UV sugárzás, szőrnövési rendellenességek kialakulása, pigmentfoltosodás okoz fejtörést , addig ősszel a szeles időjárás, a fűtés okozta bőrszárazság, az ajkak cserepesedése, a hirtelen hőmérséklet változás (hidegről a meleg szobába, vagy éppen fordítva…) az, amit figyelembe kell vennünk, amikor kozmetikumot választunk.

Mi, kozmetikusok nem véletlenül mondjuk, hogy évszakonként cseréld le a bőrápolóidat. Szerencsére a gyártók is alkalmazkodnak ehhez, mert a 30-50 ml-es kiszerelések körülbelül erre az időrtartamra elegendőek.

Négy olyan kozmetikumot szeretnék ajánlani, amely feltétlenül legyen része a bőrápolási rutinodnak ebben az időszakban. Foglalkozz a bőröddel, ez is a SmartAging része, ne feledkezz meg a rendszeres bőrápolásról!

  1. A tonik használatát minden évszakban nagyon ajánlom! Nem csak extrán hidratál, hanem előkészíti a bőrt a szérumok, krémek felszívására. Amíg a bőr nem megfelelően hidratált, addig a bőr legfelső rétegénél képtelen a legdrágább krém is mélyebbre hatolni! Ha érdekel a tonik témája, a blogom másik bejegyzésében olvass több infót róla!
  2. A nyáron kellemes, hűsítő zselé állagú krémet cseréld le egy kicsit gazdagabb textúrájú krém Egyfelől nincsen már szükség a zselék hűsítő hatására, másfelől pedig a zselék magas víztartalma károsíthatja a bőr szöveteit, akár 7 0C alatt is előfordulhatnak enyhe bőrpírrel járó fagyási sérülések. Az ilyenkor ideális krém nem feltétlenül sokkal zsírosabb, de legalábbis értékes olajokat tartalmaz, mint pl. a makadámiaolaj. Korábban írtam már a jó hidratáló krémek összetevőiről, olvasd el itt, hasznos!
  3. A szemkörnyékápoló használata minden évszakban elengedhetetlen, de hűvösebb időben különösképpen az. A szemkörnyék bőre más, mint az arc többi részén. Vékonyabb és kevesebb faggyúmirigyet tartalmaz, emiatt könnyebben kiszárad. Már 25 éves kortól érdemes szemkörnyékápolót használni, mert ha megjelennek a szarkalábak, akkor visszaállítani a bőr simaságát már nehezebb. Persze nem lehetetlen, de melós 😊 Természetesen erről is van már poszt, ezt a témát mindig szerettem kiemelten kezelni!
  4. Ne feledkezzünk meg az ajkak ápolásáról A divatos, rúzsokra emlékeztető ajakápolók inkább elvonják a vizet az ajkak bőréből, így sokszor úgy érezzük, hogy minél többször kenjük be, annál cserepesebb…. Felejtsd el a Labello-t, ugyanis minél többet használod, annál többet kell használnod! A szánkon lényegesen vékonyabb a bőrt, mint bárhol máshol, minimális a zsírréteg. A Labello-ban olyan anyagok vannak, amelyek átveszik az irányítást, és a száj még ezt a kevés zsírt sem fogja termelni. Csak kened-kened, de a szád mégis cserepes… Használj kifejezetten a szájra fejlesztett pakolást. A Janssen szájmaszkját például éjszakára fent kell hagyni az ajkakon, de napközben is szükség szerint vékonyan kenhetjük. Az illata csodás, szép rózsaszín és fényes lesz tőle az ajak. De a legnagyobb érték benne a shea vaj, az esszenciális zsírsavak, a napraforgó viasz és az elmaradhatatlan hialuronsav.

Ha tanácstalan vagy, hogy milyen bőrápolót válassz, gyere el a SmartAging kozmetikába ingyenes bőrápolási tanácsadásra! Szeretettel várlak!

 

Telefonszám

Nyitvatartás

 10.00-20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lépj be az online időpontfoglaló rendszerbe a szabad időpontokért!

0 Shares