A bőrünknek minden évszakban másra van szüksége. Másféle bőrápolásra, másféle szalonkezelésekre.

Korábban írtam már egy bejegyzést erről a témáról, így most más megközelítésből járom körül az őszi bőrápolási teendőket.

Az egyre rövidülő nappalok eljövetelével, és a szabadságok végeztével többségünk kicsit szomorkásan gondol arra, hogy vége a sok szabadban napozással, strandolással, kirándulással töltött időszaknak. Csípősek a reggelek, hűvösebbek az esték, már nem lehet csak úgy egy szál nyári ruhában elindulni.

Nyáron azt gondolom kicsit mindenki lazábban veszi a bőrápolást, most azonban már nem tudjuk következmények nélkül megúszni, ha kihagyjuk a napunkból a bőrápolást!

A nap és az UV sugárzás nem csak a hajunkon hagy nyomot, de bizony a bőrünk is szomjazza ilyenkorra már a hidratáló hatóanyagokat. Választhatsz a Deep express kezelésem és a Tengeri kollagénes kezelésem közül 🙂 Ahhoz azonban, hogy ezek a bőr mélyére tudjanak hatolni, szükség van a megvastagodott bőrfelszín eltávolítására. Ilyenkor szoktam a vendégeimnek egy enzimes éjszakai hámlasztókúrát ajánlani, amely folyamatosan, kíméletesen végzi a dolgát, a legérzékenyebb bőrökön is alkalmazhatjuk.

Sokszor kérdezitek tőlem, hogy az arctisztítást milyen időközönként érdemes végezni. Véleményem szerint legalább minden évszakváltáskor érdemes a pórusokat megszabadítani a beléjük rakódott szennyeződéstől és faggyútól. Ha ezt nem hagyjuk ki, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az otthon használt kozmetikumaink egészen biztosan hatékonyak lesznek. Most aktuális az őszi kezelést elvégezni!

Lassan elérkezik a savas hámlasztások, pigmentfolt halványítások és a mikrodermabráziós kezelések ideje is. Ezeket kizárólag ősztől kora tavaszig végezhetjük, amikor napfény szegény időszak van.

Októbertől új kezelések érkeznek a SmartAging kozmetikába! A részletek még kidolgozás alatt állnak, de annyit már most elárulhatok, hogy nagy szerepet kap a retinol, és a kollagénlapok, amelyek igazi luxus hatóanyagok és fantasztikusan feszesítenek 😊

0 Shares